Selecteer een pagina

OVER | Wendy van den Daal

Wat leuk dat je de tijd neemt om mij te leren kennen. Ik zal mij even voorstellen.
Ik ben Wendy van den Daal, 34 jaar en ik woon in Leeuwarden. Sinds 2017 ben ik aan de slag als zelfstandig communicatieadviseur. Voor die tijd heb ik bij verschillende organisaties als communicatieadviseur gewerkt in overheid, zorg en onderwijs. Lees hieronder meer over mijn reis naar het ondernemerschap, mijn methodes en uitgangspunten.

Ooit word ik ondernemer

Het ondernemersbloed kroop vroeger al waar het niet gaan kon. Dat begon tijdens mijn studie communicatie. “Waarom heb je voor de afstudeerrichting communicatiemanagement gekozen?- werd mij destijds gevraagd. “Omdat ik ooit mijn eigen communicatiebureau wil beginnen”- was het antwoord. En inmiddels is het zover! Sinds 2017 werk ik als zelfstandig communicatieadviseur met veel plezier aan verschillende opdrachten in de non-profit sector.

Maatschappelijke uitdaging

Hoe mooi is het als je door middel van communicatie een rol kan spelen de wereld een ‘beetje beter of mooier te maken’. Doordat een cliënt op tijd de juiste informatie kan vinden om de juiste keuze voor een behandeling te kunnen maken. Doordat de overheid de burgers weet te bereiken en andersom. Dat je in geval van crisis mensen gerust kunt stellen of in íeder geval van juiste informatie kan voorzien. Ik haal ontzettend veel voldoening aan dit menselijke aspect van het vak. En dat kenmerkt ook mijn communicatiestijl.

‘Op de stoel van de doelgroep’

Na de HBO-opleiding communicatie ben ik verder gaan studeren en haalde ik in 2011 mijn master in de Sociologie. Tijdens deze studie heb ik heel bewust gekozen voor de richting Gezondheid, welzijn en zorg. Het is altijd mijn bedoeling geweest om deze kennis weer mee terug te nemen in de communicatie.  Sociologie is voor mij een achtergrond waar ik op terug val in het ‘willen bereiken van doelgroepen’. Hoe kun je dat beter doen dan wanneer je de doelgroep ook écht snapt! Daarnaast vind ik het een uitdaging om communicatie en onderzoek te combineren en dat zie je terug in de opdrachten die ik de afgelopen tijd heb mogen doen.

‘Communicatie: met en voor elkaar’

Zowel in je externe communicatie als bij interne communicatie, zowel bij het bedenken als bij de uitvoering – een communicatiestrategie maak je niet alleen. Bij voorkeur betrek ik een enthousiaste groep medewerkers bij het bedenken van de strategie. Dit doe ik door het organiseren van workshops en brainstormsessies. Hierbij maak ik gebruik van technieken zoals fotoassociatie, coachingskaarten en scrum,  zodat de communicatiestrategie er één van ons allemaal is en daardoor écht gaat leven.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan snel contact op!

info@wvandendaal.nl  06 43 98 82 98